Snoeien van bomen

Bomen worden meestal gesnoeid voor de veiligheid, een gezonde groei van de boom en de visuele impact op de omgeving. Soms groeien er hinderlijke of slechte takken waardoor de veiligheid van mensen of passerend verkeer in het gedrang komt.
Afhankelijk in welk groeistadium de boom zich bevindt dient Boomverzorging Bart de nodige snoeimethodes toe: begeleidingssnoei, vormsnoei, onderhoudssnoei van de boom. Ook het opkronen van de stam, zieke en beschadigde takken verwijderen, dode takken snoeien, verlichten van topzware takken en kruinen. Alsook het knotten wilgen.
Onze snoeiwerken worden klimmend uitgevoerd omdat het toelaat op elke tak van de boom te geraken. Wanneer de situatie het toelaat kan er ook met een hoogtewerker gewerkt worden.
De snoeiperiode hangt af van het soort boom, voor loofbomen is de zomer, wanneer de boom vol in blad staat, de beste periode om te snoeien omdat er dan minder sapstroomverlies is en de wonde zich snel afgrendelt. Wij komen altijd op voorhand eens langs om de vraag van de klant en het gewenste werk te bespreken.
Knotten en sterk insnoeien kan best in de winterperiode uitgevoerd worden.

 


Boomverzorging Bart
* Snoeien & vellen van bomen
* Demonteren van bomen
* Uitfrezen boomstronken
* Tuinonderhoud

Pelmolenstraat 6
1760 O.L.V.-Lombeek
tel.: 0032-495 68 80 70
e-mail: gorteman.bart@hotmail.com